neděle 19. května 2024 Ivo

Přerovští policisté zkontrolovali cyklisty. Dva z nich měli přes dvě promile alkoholu v dechu

Ve středu 25. prosince zkontrolovali prostějovští policisté dva cyklisty, kteří byli pod vlivem alkoholu. První z nich na sebe upozornil kličkováním. Dalšího cyklistu pod vlivem alkoholu policisté tentýž den zkontrolovali v centru Prostějova.

Prvního z cyklistů, devětačtyřicetiletého muže, zkontrolovali policisté kolem půl dvanácté dopoledne v ulici Fanderlíkova v Prostějově. Upozornil na sebe tím, že na kole kličkoval. 

Policisté u něj provedli orientační dechovou zkouškou a naměřili mu 2,92 promile alkoholu v dechu, opakovanou dechovou zkouškou 2,91 promile alkoholu v dechu,“ uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková. 

Dalšího „veselého" cyklistu zastavili a zkontrolovali policisté kolem půl čtvrté odpoledne v centru Prostějova. Také on na kole kličkoval. U osmapadesátiletého cyklisty provedli orientační dechovou zkouškou a naměřili mu 2,28 promile alkoholu v dechu, opakovanou dechovou zkouškou 2,16 promile alkoholu v dechu. Cyklista s naměřenými hodnotami souhlasil a uvedl, že vypil jedno pivo a zhruba 3 odlivky alkoholu. I jemu další jízdu zakázali.

Oba cyklisté jsou tak nyní podezřelí z přestupku na úseku bezpečnosti a plynulosti silničního provozu," dodala policejní mluvčí Irena Urbánková.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky krimi, alkohol, cyklisté, policie, Prostějovsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.