sobota 4. května 2024 Květoslav

Řidič předjížděl na plné čáře a naboural do protijedoucího auta. Jeho řidička skončila v nemocnici

Dvě osobní auta se srazila ve čtvrtek před čtrnáctou hodinou na silnici mezi obcemi Kostelec na Hané a Hluchov. Pětačtyřicetiletý řidič předjížděl v zatáčce přes plnou čáru bočně se srazil s protijedoucím vozidlem.

Podle prvotního šetření policie měl řidič Opelu Zafira v mírné pravotočivé zatáčce, v místě se souvislou podélnou čarou, předjíždět před ním jedoucí osobní auto. „Při předjíždění mu od obce Hluchov do protisměru vyjela Škoda Octavia. Střetu se řidič opelu pokusil zabránit zařazením před předjížděné vozidlo,” řekl policejní mluvčí František Kořínek. Kontaktu s protijedoucím se mu však již zabránit nepodařilo. „Po bočním střetu vozidel Škoda Octavia vyjela vpravo mimo komunikaci do příkopu a následně do pole. Opel zastavil na komunikaci,” doplnil mluvčí.

Sedmačtyřicetiletá řidička octavie při nehodě utrpěla zranění, se kterým byla převezena do prostějovské nemocnice. Ke zranění dalších osob nedošlo. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na dvě stě tisíc korun. „Alkohol u obou řidičů jsme na místě vyloučili provedenými dechovými zkouškami,” řekl mluvčí. Přesné příčiny i míra zavinění dopravní nehody jsou předmětem dalšího policejního šetření. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto PČR

Štítky krimi, nehoda, policie, Prostějovsko, zranění

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.