úterý 14. května 2024 Bonifác

Prostějov chce na zimním stadionu postavit šatny za devadesát milionů

Zhruba devadesát milionů korun mají stát nové šatny pro mládež, které na zimním stadionu v Prostějově plánuje postavit radnice. Město už ve svém letošním rozpočtu vyčlenilo na tento projekt padesát milionů korun a zbývající část má pokrýt dotace od ministerstva školství. Projekt podpoří osmimilionovým příspěvkem i hejtmanství, což kritizuje poslanec a krajský opoziční zastupitel Marian Jurečka (KDU-ČSL), který se také pozastavil nad výší investice do šaten.

„Jedná se o šatny se sociálním zázemím, vrátnici, ošetřovnu a propojení se stávajícím zimním stadionem dle projektové dokumentace," stojí v popisu veřejné zakázky na stavbu šaten na zimním stadionu v Prostějově. Veřejná zakázka byla vyhlášena loni v prosinci, nabídky mohou stavební firmy podávat do 3. února. Město pak nabídky vyhodnotí a rozhodne o dalším postupu.

Primátorův náměstek Jiří Rozehnal (ANO) dnes řekl, že odhadovaná cena projektu odpovídá jeho rozsahu i situaci na stavebním trhu, která se kvůli vysoké poptávce stále vyznačuje rostoucímu cenami stavebních prací. „Není tam nic, co by zavdávalo příčinu ke spekulacím," míní Rozehnal.

Předpokládané náklady na stavbu šaten pro mladé hokejisty v Prostějově se blíží odhadované výši investice do stavby nových zimních stadionů v Jeseníku, Hranicích, Zábřehu a Litovli, které jsou součástí Národního investičního plánu do roku 2050. Každý z nich má stát 100 milionů korun.

Například v Sokolově vyšla oprava šaten pro hokejisty výrazně levněji, než je nyní plánováno v Prostějově. Loni dokončená kompletní rekonstrukce zastaralého zázemí pro sokolovský hokejový A tým i mládežnické týmy stála sedmnáct milionů korun.

Krajské zastupitelstvo loni v prosinci schválilo osmimilionový příspěvek na tento projekt. „Olomoucký kraj je tak bohatý, že jeho vedení nemá problém částkou osmi milionů korun podpořit projekt rekonstrukce šaten pro děti na zimním stadionu v Prostějově za celkovou sumu 93,5 milionu korun To budou asi šatny pro tisíce dětí, jinak si takovou částku neumím vysvětlit," komentoval na facebooku investici Jurečka.

Město se podle Rozehnala rozhodlo postavit na zimním stadionu nové šatny pro sportující mládež proto, že desítky let staré šatny už nemají vyhovující parametry. „Nové šatny budou propojeny se zimním stadionem a budou mít sociální zázemí i prostor na suchý trénink. Samotná šatna musí splňovat požadavky, které jsou na šatny pro mládež. Je to dáno i předpisy dotačního titulu, které musíme dodržet, abychom podmínky splnili. Není tam nic navíc," dodal Rozehnal.

Autoři | Foto prostejov.eu

Štítky stavby, sport, zimní stadion, Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.