úterý 7. května 2024 Stanislav

V Prostějově se objevili falešní podomní prodejci, nabízeli smlouvu na energie

Městská policie Prostějov obdržela oznámení o podomním prodeji na sídlišti E.Beneše. Šlo o dva mladíky, kteří lidem nabízeli falešnou smlouvu na energie, chtěli však mluvit výhradně s majitelem plynoměru. Svým jednáním dvojice mladíků porušila Tržní řád města.

Oznamovatel, po příjezdu hlídky na místo, uvedl, že dva muži mu nabízeli smlouvu na energie a chtěli mluvit výhradně s osobou, která je majitelem plynoměru. Když však dva mladíky odmítl, odešli o dům dál a nabízeli smlouvu obyvatelům bytového domu naproti přes ulici. 

Hlídka na základě popisu zastihla prodejce a vyzvala je k podání vysvětlení. Ti na svou obhajobu uvedli, že v dané lokalitě kontaktují osoby, které na to byly upozorněny již v roce 2018, prostřednictvím služby SIPO. Toto tvrzení se nezakládalo na pravdě. Oba muži ve věku jednadvacet a dvacet let byli poučeni o zákazu podomního prodeje na celém území města Prostějova,“ uvedla tisková mluvčí Městské policie Prostějov Tereza Greplová.

Protiprávní jednání dvou mladíků již projedná příslušný správní orgán. Ten má možnost, za pochůzkový a podomní prodej uložit pokutu do výše 100.000 Kč.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Prostějov, podomní prodej, falešní prodejci, energie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.