středa 1. května 2024 Svátek práce

Po bujarém večírku s neznámým společníkem skončil s modřinami a přišel o pily za 27 tisíc

Draho vyšel pětačtyřicetiletému muži jeho skromný domovní večírek. Pozval si k sobě dva známé, přičemž jednoho se zvaných mužů neznal. Po bujarém večírku se majitel domu vzbudil plný modřin a zjistil, že mu v kůlně chybí dvě pily v hodnotě 27 tisíc korun.

Soukromý veřícek ze žřejmě trošku zvrhl a tři muži společně popili velké množství alkoholu. Když se dva z nich ráno probudili, průběh večírku si nepamatovali. Majitel domu byl navíc plný modřin a k tomu zjistil, že je doma jen on a jeho kamarád. Nový známý zmizel neznámo kde. 

„Po kontrole domu zjistil, že s ním zmizely také dvě motorové pily. Ty měl uskladněné v kůlně na dvoře domu společně s dalším nářadím. Z kůlny kromě motorových pil zmizela také vrtačka v plastovém kufříku, kterou však zloděj neodnesl a zůstala na dvorku. Věc poškozený oznámil policistům s podezřením, že zlodějem je s největší pravděpodobností jeho včerejší společník,“ uvedl k případu policejní tiskový mluvčí František Kořínek.

Když policisté začali celý případ vyšetřovat, podezřelý muž se k odcizení dvou pil přiznal. Měl je schované u sestry, takže svůj lup obratem vydal a pily v celkévě hodnotě 27 tisíc korun se tak vrátily zpět ke svému majiteli.

Ve věci je konáno zkrácené přípravné řízení. Protože byl podezřelý muž v minulosti již opakovaně pro obdobnou trestnou činnost pravomocně odsouzen, hrozí mu v případě odsouzení za přečin krádež trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky party, alkohol, krádež, pila, Prostějovsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.