neděle 28. dubna 2024 Vlastislav

Od března do září bude prostějovská Tyršova ulice procházet přestavbou

V první polovině března zahájí stavební firma Kareta práce na obnovu povrchu vozovky v Tyršově ulici v Prostějově. Opravy jsou rozděleny do několika etap podle úseků, ale taktéž druhů prací, přičemž aktuálně se v dané ulici rozmísťují dopravní značky a frézuje se starý asfalt. Tato přípravná etapa probíhá „za provozu“ a průchod nebo nutný průjezd do veřejných zařízení (mateřská školka, nemocnice, lékařské služby UNIMED Jeseník nebo Vila Elis) je povolený. S omezením je zachovaný také přístup k vlakovému nádraží, a to přes schodiště naproti mateřské školy.

„Po dobu realizace celé stavby nastanou i úplné uzavírky dílčích úseků, bez kterých se stavba bohužel neobejde. Sledujte prosím průběžné informace v městském tisku a aktuality na www.jesenik.org,“ komentuje stavbu Marek Fatura z oddělení investic.

Projekt opravy místní komunikace, jehož konec plánovaný na začátek podzimu, vyjde na 21,3 milionu korun a je realizován za přispění prostředků ze státního rozpočtu z programu Ministerstva pro místní rozvoj (program podpory obcí nad 10 tisíc obyvatel). Cílem projektu je revitalizace jedné z centrálních ulic města s vazbou na ztvárnění Masarykova náměstí.

„Investiční akce zahrnuje několik stavebních objektů. V rámci komunikace bude proveden především nový asfaltový povrch vozovky včetně konstrukčních vrstev. Parkovací plochy budou nově vydlážděny ze žulových kostek, chodníky částečně z mramorové mozaiky, částečně ze žulových kostek. Dojde k vybudování dešťové kanalizace, vznikne nové veřejné osvětlení a nebude chybět mobiliář (lavičky, koše, zábradlí) včetně úpravy zeleně,“ dodává Fatura. 

                              

Orientační časový a pracovní plán s uzavírkami (může dojít ke změnám s ohledem na počasí, či jiné nepředvídané okolnosti)

0. etapa (březen): rozmístění dopravního značení, zařízení staveniště, frézování v celé délce (částečné dopravní omezení)

1. etapa (březen): výkop kanalizace Š1 až Š2, demontáže, montáž obrub a dlažeb, demontáž chodníku k nádraží (plná uzavírka středního úseku)

2. etapa (březen-duben): výkop kanalizace Š3 až Š4, demontáže, pokládka obrub a dlažeb, demontáž  chodníku k nádraží (úplná uzavírka horního úseku)

3. etapa (duben-červen): práce na VO, komunikace, štěrky, příprava podkladů asfaltů, montáž chodníku k nádraží (úplná uzavírka středního úseku)

4. etapa (červen-srpen): práce na VO, komunikace, štěrky, příprava podkladů asfaltů, montáž chodníku k nádraží (úplná uzavírka horního úseku)

5. etapa (srpen-září): dokončovací práce, pokládka asfaltů, (2-3 dny), montáž mobiliáře apod. (částečné dopravní omezení)

Průběžná etapa (březen-září): kompletní práce ve spodním úseku u mostu po celou dobu stavby (částečné dopravní omezení)           

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto archiv Jesenik.org

Štítky silnice, ulice, komunikace, asfalt, Tyršova, Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.