sobota 4. května 2024 Květoslav

Hokejové šatny v Prostějově budou nakonec levnější

Dříve probíraná stavba nových šaten pro mládež na zimním stadionu v Prostějově by měla nakonec stát zhruba o třetinu méně než původně odhadovaných 90 milionů korun.

Do výběrového řízení bylo zasláno 11 nabídek v cenovém rozmezí od 62 milionů do 79 milionů korun, přičemž vybrána byla ta nejlevnější. Podala ji olomoucká stavební firma E.Proxima. Výsledky tendru musí ještě příští týden schválit prostějovské zastupitelstvo.

Původně odhadovaná cena projektu 90 milionů korun, nad kterou se pozastavovali někteří opoziční prostějovští i krajští zastupitelé, podle primátorova náměstka Jiřího Rozehnala (ANO) odpovídala jeho rozsahu i rostoucím cenám stavebních prací. Město se rozhodlo postavit na zimním stadionu nové šatny pro sportující mládež proto, že desítky let staré šatny už nevyhovují.

Zakázka se týká stavby šaten pro mládež se sociálním zázemím, vrátnicí, ošetřovnou a propojením se zimním stadionem. Hlavním kritériem při výběru stavební firmy byla nabízená cena. Přihlíželo se i k délce záruční doby. Radní zastupitelům doporučili, aby schválili výsledky výběrového řízení, ve kterém zvítězila E.Proxima.

Prostějov v letošním rozpočtu vyčlenil na stavbu šaten pro mládež 50 milionů, část nákladů má pokrýt dotace 40 milionů korun od ministerstva školství a osmimilionový příspěvek kraje.

Veřejná zakázka byla vyhlášena loni v prosinci. Projekt zahrnuje dvoupodlažní budovu. V přízemí má být až 13 šaten se zázemím. První podlaží bylo původně vyčleněno pro tělocvičnu, kvůli úsporám nákladů se s ní ale nyní nepočítá. Město využití tohoto volného prostoru projedná později.

Zastupitelstvo příští týden rozhodne zda město šatny za cenu vzešlou z tendru bude stavět a jakou podobu projekt bude mít. Někteří opoziční zastupitelé v únoru vyslovili obavu, že změna parametrů využití budovy může být v rozporu s podmínkami dotace ministerstva školství. Pokud objekt nebude mít tělocvičnu, tak podle primátora Františka Jury (ANO) podmínky porušeny nebudou.

Autoři | Foto prostejov.eu

Štítky ČR, správa, stavby, sporty, Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.