úterý 7. května 2024 Stanislav

V prostějovském supermarketu chtěl muž okrást seniora, zasáhl však policista

Dnes v ranních hodinách prováděli policisté běžnou kontrolu v jednom z prostějovských supermarketů nedaleko centra města. Při té si policista všiml podezřelého muže s kapucí na hlavě, který chtěl u pokladen okrást seniora vykládajícího zboží na pás.

„Ke zjevně zamýšlené krádeži již nedošlo, protože vyhlédnutý muž byl obezřetný a zloději nedal příležitost. Druhým důvodem pak byla přítomnost policisty, který přestal situaci sledovat utajeně a přistoupil až do těsné blízkosti obou mužů. Policista na místo také přivolal uniformovaného kolegu. Podezřelý muž pak s nepořízenou odešel směrem k Husovu náměstí, kde byl policisty zkontrolován, přičemž se tomu velice podivoval, protože on přece nic neprovedl,“ uvádí k případu mluvčí policie František Kořínek.

Upozornění Policie ČR: V tomto roce v Prostějově evidujeme již bezmála dvě desítky případů okradení zákazníků při nakupování. Nejlepším způsobem, jak zabránit okradení je vlastní obezřetnost a několik preventivních opatření. Pod tím si můžeme představit to, že:

  • budeme sledovat dění okolo sebe a v případě zjištění pohybu podezřelých osob ve svém okolí se na tyto osoby zaměříme. Pokud si všimneme, že se někdo podezřele pohubuje kolem jiné osoby, nejmenší, co pro své spoluobčany můžeme udělat, je to, že je na to upozorníme.
  • cenné věci, jako je peněženka, telefon, klíče apod. nebudeme nosit viditelně nebo snadno dosažitelně, například ve svrchní kapse oděvu či v horní části otevřené kabelky.
  • u sebe nebudeme nosit zbytečné cenné věci, například zbytečně vysokou hotovost.

Senior byl policisty za projevenou obezřetnost pochválen, přičemž uvedl, že si podezřelého všiml hned po příchodu do prodejny. Podezřelý muž se po celou dobu nákupu držel v jeho bezprostřední blízkosti, šanci však nedostal.

Ohodnoť článek

Autoři | Zdroj PČR

Štítky policie, zloděj, supermarket, Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.