neděle 5. května 2024 Klaudie

Žena se bála bobra na své zahradě. Strážníci nakonec odchytili nutrii

Hned několikrát během posledního týdne vyjížděli strážníci prostějovské městské policie k odchytu různých zvířat. Jedna z občanek volala linku 156 kvůli bobrovi na zahradě. Strážníci ale po příjezdu zjistili, že se jedná o nutrii, kterou po odchytu převezli a vypustili do volné přírody. Během dalších dnů poté odchytávali volně pobíhajícího psa a také několik opeřenců.

„V sobotu dopoledne se na linku 156 obrátila žena s tím, že se jim na zahradě objevil bobr. A jelikož mají psa, je to problém. Strážníci na místě zvíře odchytili. Nejednalo se o bobra ale o nutrii. Ta byla převezena a vypuštěna do volné přírody,“ popisuje sobotní výjzd k domělému bobrovi vrchní inspektor prostějovských strážníků Petr Zapletal.

Druhé oznámení se týkalo volně se pohybujícího psa v okolí provozovny rychlého občerstvení na ulici Olomoucká. Psa se strážníkům podařilo odchytit.

„Do třetice byli strážníci přivoláni k opuštěnému  mláděti sovy v Kolářových sadech. Po odchytu byla hlídka zkontaktována další osobou, která požádala o odchyt mláděte straky. I v tomto případě strážníci opeřence odchytli a oba ptáky převezli a předali ochráncům přírody na Husově náměstí. Poslední zvíře, ke kterému byli strážníci přivoláni, bylo opět ptáče. Mladý drozd uvízl v kanále. I on po vysvobození putoval do rukou ochránců přírody,“ dodává Zapletal.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Městská policie Prostějov

Štítky nutrie, bobr, prostějov, odchyt, pes, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.