čtvrtek 9. května 2024 Ctibor

Chtěli pomoct svým nezdárným dětem. Úvěry nestíhali splácet a hrozí jim vězení

Z přečinu úvěrový podvod a přečinu podvod viní kriminalisté manžele seniorského věku z Prostějova. Do tohoto stavu se obvinění dostali kvůli snaze pomoci svým nezdárným dětem, za které platili jejich nemalé dluhy. Situace došla až do fáze, kdy se v letech 2015 a 2016 uchýlili k podvodnému jednání, když podávali nepravdivé údaje o svých majetkových, příjmových a výdajových poměrech, aby jim byly vůbec poskytnuty úvěry.

Zpočátku splátky svých závazků zvládali hradit, ale dluhy dětí, stejně jako splátky, dále narůstaly. Přestože se oba snažili úvěry splácet, vytloukání klínu klínem je dohnalo do situace, kdy na splátky v řádech desítek tisíc korun měsíčně ani při nejlepší vůli už neměli peníze.

„Muž je tak dnes obviněný z pěti skutků úvěrového podvodu se škodou vyčíslenou na více než 60 tisíc korun. Jeho manželka ze dvou skutků se škodou přesahující 70 tisíc korun. Muži za přečin uvěrový podvod v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody na jeden rok až pět let. Jeho manželce pak stejný trest za přečin podvod,“ říká policejní mluvčí František Kořínek.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky podvod, dluhy, úvěr, rodiče, děti, prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.