sobota 18. května 2024 Nataša

Se třemi promile usedl za volant. Jízdu zakončil v betonovém sloupu elektrického vedení

V sobotu 4. července v 16:00 hodin došlo v Nezamyslicích u křižovatky ulic 30. dubna, 1. máje a Vyškovské k dopravní nehodě osobního automobilu Škoda Fabia. Sedmapadesátiletý řidič po manévru na silnici skončil mimo vozovku v betonovém sloupu elektrického vedení. Nadýchal téměř tři promile alkoholu v dechu.

„Z dosud přesně nezjištěných příčin nezvládl řízení a do ulice Vyškovské vyjel přes travnatý pás a chodník vlevo od vozovky. Na chodníku porazil ocelový sloupek, přejel celou šíři komunikace, vyjel vpravo mimo vozovku a narazil do betonového sloupu elektrického vedení,“ uvádí policejní mluvčí František Kořínek.

Ke zranění osob při dopravní nehodě nedošlo. Výše způsobené hmotné škody byla předběžně vyčíslena na 30 tisíc korun. „Provedenými dechovými zkouškami policisté u muže změřili hodnoty 2,82 a 2,97 ‰ alkoholu v dechu. Se změřenými hodnotami muž souhlasil a požití alkoholu před jízdou přiznal,“ dodává Kořínek.

Přesné příčiny, okolnosti i míra zavinění dopravní nehody jsou předmětem dalšího policejního šetření. Kvůli řízení ve stavu vylučujícím způsobilost muž nyní čelí trestnímu stíhání pro podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a na místě přišel o řidičský průkaz.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky policie, nehoda, fabia, nezamyslice, alkohol

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.