pátek 3. května 2024 Alexej

Policie hledá svědky agresivní jízdy motorkáře, který se při ujíždění střetl s policejním vozem

Ve čtvrtek 16. července 2020 po třinácté hodině si policisté oddělení hlídkové služby při provádění hlídkové činnosti v Rozhonově ulici v Prostějově všimli podezřele se chovajícího motocyklistu. Ten, když je zahlédl, razantním a agresivním způsobem z místa ujel. Agresivní jízdou prostějovskými ulicemi ohrozil i ostatní vozidla a nakonec po střetu s policejním vozem havaroval.

„Policisté rozhodli o provedení jeho kontroly a pronásledovali ho ulicemi Sokolskou, Karlovem, přes Svatoplukovu na Přemyslovku a dále ulicemi Vrahovickou, Janáčkovou a Pražskou. Jejich výzvy k zastavení motocyklista nerespektoval a naopak se jim pokusil vysokou rychlostí ujet. Při tom si počínal zvlášť bezohledně a nebezpečně a ohrozil několik dalších účastníků silničního provozu,“ říká policejní mluvčí František Kořínek.

„Z dosud přesně nezjištěných příčin pak na Joštově náměstí nezvládl řízení a havaroval. Při havárii došlo také ke střetu motocyklu s policejním vozidlem. Motocyklista při havárii utrpěl zranění, se kterými byl transportován do nemocnice,“ dodává Kořínek. 

Ovlivnění alkoholem i jinými návykovými látkami policisté u muže vyloučili provedenými zkouškami. Přesné příčiny, okolnosti i míra zavinění dopravní nehody jsou předmětem dalšího policejního šetření.

V souvislosti s tímto incidentem se Policie ČR obrací na případné svědky, kteří se dne 16. července po třinácté hodině pohybovali výše uvedenými ulicemi, či přímo osoby, které byly agresivní a nebezpečnou jízdou motocyklisty ohroženi, aby se se svým svědectvím přihlásili policistům. Učinit tak mohou na telefonním číslem 974 781 320, nebo na lince 158

Hodnocení článku je 38 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky policie, nehoda, prostějov, motorkář, honička

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.