pátek 3. května 2024 Alexej

Dva nezletilí okradli vozíčkáře. Duchapřítomní svědci ale mladíky zadrželi a předali policii

Ve středu 15. července v odpoledních hodinách se v Prostějově na linku 156 obrátil řidič autobusu s tím, že viděl dva mladíky, kteří na ulici okradli devětašedesátiletého vozíčkáře. Díky svědkům, kteří dva nezletilé zadrželi, se podařilo zjistit, že se jedná o chovance dětského domova ve věku 12 a 17 let. Mladíky si poté převzala hlídka Policie ČR.

„Strážníci v uvedené lokalitě spatřili pětatřicetiletého muže, který držel za ruku mladého hocha. Při zjišťování co se vlastně na místě stalo, se dostavil další šestatřicetiletý muž a přivedl druhého podezřelého. Oba pánové uvedli, že byli svědky okradení muže na invalidním vozíčku dvojicí výrostků, které pronásledovali a podařilo se jim je zadržet,“ uvádí tisková mluvčí prostějovských strážníků Tereza Greplová.

V mladících byli zjištěni chovanci dětského domova ve věku 12 a 17 let. Svým jednáním jsou mladí pánové podezřelí ze spáchání trestného činu. Strážníci si na místo vyžádali příjezd hlídky Policie ČR.

„Celý případ si Policie ČR převzala k dalšímu šetření. Poškozeného vozíčkáře se strážníkům podařilo dohledat. Na žádost policistů byl devětašedesátiletý muž převezen na obvodní oddělení k výslechu. Svědkům, kterým nebylo jednání pachatelů lhostejné, patří veliké poděkování. Ne každý by se zachoval tak jako oni,“ dodává Greplová.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky policie, městská, krádež, prostějov, vozíčkář, dětský, domov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Smazaný uživatel

Prostějov kdo to asi mohl být kdo si chtěl za ukradené peníze Nastěnku koupit,zufýr,žaltýř asi černý bohatýr.Jen bych se rád dozvěděl proč se trestná činnost takových smradů netrestá víc,ač mladiství jsou si moc dobře vědomi své trestné činnosti a obrat invalidu na vozíku tak to je opravdu nejen trestné ,ale i ukázka zvrácené morálky těchto bohatýrů ,kteří s vědomím rasismu tyto činny páchají.Myslím ,že výchovný tábor jako v Letech by se hodil a nejen pro ně.A to,že se jak státní správa a místní politici nesnaží místní problémy řešit tak to chce řešit odvoláním z funkcí a politiky nevolit.Pokud svou práci jako politici nezvládají pak proč se do politiky drapou lemplové.Protosi lidé platí služby státu ,aby je chránil před takovými excesy a tady je opravdu nechrání ani za mák a jen díky občanské statečnosti občanů darebáci snad dostanou svůj trest.

neděle, 19. července 2020, 04:58

Color?

sobota, 18. července 2020, 14:54

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.