pátek 3. května 2024 Alexej

Žena nalezla kreditní kartu a první den provedla 22 plateb. Hrozí jí osm let vězení

Dvaatřicetiletá žena z Prostějova našla v květnu během nouzového stavu na sídlišti Eduarda Valenty platební kartu starší ženy, kterou si ponechala. Ihned se pak vydala na nákupy a celkem utratila přes sedm tisíc korun. 22 plateb provedla jen za první den.

„Následující den zkusila, zda je karta stále platná nebo již zablokovaná. Jakmile zjistila, že funguje, opět nezaváhala a provedla dalších 14 nákupů opět v Prostějově. V odpoledních hodinách se pokusila ještě třikrát zaplatit za zboží, ale zablokovaná karta už peníze nepustila,“ uvedla prostějovská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Obviněná celkem nakoupila za 7 300 korun. A protože se uvedených dvou trestných činů (krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku) dopustila v době nouzového stavu, hrozí jí až osmiletý trest odnětí svobody.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky platební karta, policie, žena, platby

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

chudák paní..... jen plnila základní ekonomickou poučku : Peníze jsou oběživo, která mají neustále obíhat...

středa, 22. července 2020, 11:18

František Reš

Ty si chytrák Matúšu!! Existuje několik druhů platebních karet podle toho, s čími finančními prostředky lze kartou nakládat:s vlastními na bankovním nebo jiném účtědebetní – při platbě klient čerpá vlastní prostředky; někdy je ale umožněn též kontokorentní úvěrelektronická peněženka – kartou lze čerpat jen prostředky, které byly předem „do karty“ vloženy, tj. elektronicky zapsány; příkladem může být předplacená telefonní kartas prostředky úvěrové instituce, zpravidla banky, tedy z úvěru pro držitele karty v rozsahu sjednaného kreditního rámce, zpravidla s bezúročným obdobím, po kterém naskočí úročení:kreditní – při platbě klient automaticky čerpá úvěr, zpravidla však s jistým bezúročným obdobím, splátky úvěru lze obvykle rozložit na delší období.charge – obdoba kreditní karty, úvěr je ovšem klient povinen zaplatit v daném bezúročném období po čerpání, jinak je penalizován sankčním úrokem; charge karty jsou určeny pro velmi bonitní klienty

úterý, 21. července 2020, 21:33

Pavel Matúš

Autor by si měl nastudovat rozdíl mezi kreditní a platební kartou.

úterý, 21. července 2020, 21:05

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.