neděle 5. května 2024 Klaudie

Prostějov odloží řadu investičních akcí kvůli pandemii koronaviru až na příští rok

Rekonstrukci kuchyně Národního domu, rekonstrukci sociálního zařízení kina či opravu hasičské zbrojnice se rozhodlo vedení prostějovské radnice odložit na příští rok kvůli pandemii koronaviru. Důvodem je stejně jako u řady dalších měst Olomouckého kraje očekávaný finanční výpadek v příjmech města v letošním roce. Město se proto rozhodlo omezit některé investiční akce.

"Rada vyhodnotila seznam plánovaných investičních akcí na letošní rok a rozhodla některé investice přesunout do příštího roku. O tomto návrhu musí dále rozhodnout zastupitelé," uvedl primátor František Jura. 

Mezi odložené investiční akce se například dostala plánovaná rekonstrukce kuchyně Národního domu. Letos bude podle mluvčí města dokončena projektová dokumentace a vypsáno výběrové řízení na stavbu v roce 2021. Na tento rok se rozhodlo vedení radnice přesunout i plánovanou regeneraci sídliště Moravská. Zastupitelům radní předloží i přesun rekonstrukce ulice Vrahovická, kde se má vystavět parkoviště.

„Odkládá se také oprava hasičské zbrojnice v místní části Domamyslice, i tam už je zpracovaná projektová dokumentace. Vypsání výběrového řízení bylo pozastaveno a práce budou přesunuty na rok 2021,“ dodala mluvčí města Prostějov Kajlíková. "Také Kino Metro 70 si bude muset počkat na rekonstrukci sociálních zařízení. Zpracovává se projektová dokumentace, termín dokončení se kvůli epidemii covid-19 prodloužil," uzavřela mluvčí města.

Šetřit se rozhodla ze stejných důvodů i řada dalších radnic v kraji. Například vedení přerovské radnice odložilo opravu smuteční síně, projekt navádění aut na parkoviště, ale také investice v místních částech. Olomoucká radnice zase odložila na neurčito stavbu další části tramvajové trati za stovky milionů z centra města na sídliště Nové Sady. 

Autoři | Foto prostejov.eu

Štítky ČR, správa, hospodářství, koronavirus, Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.