neděle 5. května 2024 Klaudie

AKTUALIZOVÁNO: Policie vyšetřuje smrt dvou mladých lidí. Pravděpodobně jde o vraždu a sebevraždu

Kriminalisté v Prostějově vyšetřují smrt dvou mladých lidí, třiadvacetiletého muže a o rok starší ženy. Podle dosavadního vyšetřování šlo zřejmě o vraždu a sebevraždu. Tragédie se stala v sobotu a její okolnosti policie stále vyšetřuje.

V sobotu po poledni rodinní příslušníci mrtvé ženy volali na policii s obavami o život své dcery, která nepřišla do práce a kterou nebylo možné zkontaktovat. „Policisté vyjeli prověřit místo bydliště ženy. Následně otevřeli byt, který žena měla pronajatý v Prostějově a uvnitř našli dvě těla bez známek života,“ komentuje případ policejní mluvčí Libor Hejtman. 

Partnerku zastřelil legálně drženou zbraní

Krajští kriminalisté ohledali místo činu a podle zjištěných stop a získaných informací se domnívají, že v sobotu ráno třiadvacetiletý muž zastřelil svou partnerku a sám poté spáchal sebevraždu legálně drženou pistolí. 

V případu stále není objasněno spousta otázek a kriminalisté na něm dále pracují. „Je pravděpodobné, že po důkladném prošetření všech náležitostí bude případ odložen z důvodu nepřípustnosti trestního stíhání,“ doplňuje Hejtman.

Podobný případ v Olomouckém kraji se stal loni v říjnu v Olomouci, kdy policisté vyšetřovali smrt třicetileté ženy a o tři roky staršího muže. Později kriminalisté oznámili, že šlo o vraždu a sebevraždu. Smrt ženy měl podle nich na svědomí muž, který vzápětí spáchal sebevraždu. Kriminalisté vyloučili, že by se na případu podílel někdo třetí.

Autoři | Foto PČR

Štítky ČR, kriminalita, vražda, prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.