pátek 3. května 2024 Alexej

Opilý řidič ujel od dopravní nehody domů. Policii tvrdil, že se napil až následně

Dvě osobní auta se srazila v pátek před polednem na křižovatce v Ohrozimi. Řidič dacie z neznámých důvodů couvl a narazil do za ním stojící mazdy. Z místa nehody odjel, řidička nabouraného vozidla ho však pronásledovala až domů, kam na něj zavolala policii.

Podle policie stála obě auta za sebou na hlavní silnici křižovatky v Ohrozimi, když se z neznámých důvodů šedesátiletý řidič dacie rozjel dozadu a naboural do osmapadesátileté řidičky mazdy. „Poškozená řidička ho pronásledovala a na místo přivolala policisty,” řekl policejní mluvčí Prostějovské policie František Kořínek. 

Řidič odmítl zavinění nehody i dechovou zkoušku. „Po příjezdu na místo zjevně ovlivněný řidič se zaviněním nehody nesouhlasil a odmítl jak dechovou zkoušku, tak odborné lékařské vyšetření ke zjištění ovlivnění alkoholem či jinými návykovými látkami,” řekl Kořínek a dodal, že u poškozené řidičky byl alkohol negativní. 

Při nehodě všichni vyvázli bez zranění. Škoda je předběžně vyčíslena na tři tisíce korun. Další okolnosti policie vyšetřuje. „Řidič dacie je v tuto chvíli podezřelý z několika dopravních přestupků. Za odmítnutí se podrobit vyšetření na přítomnost alkoholu či jiných návykových látek mu hrozí pokuta od pětadvaceti do padesáti tisíc korun a zákaz řízení na dobu od jednoho do dvou let,” doplnil mluvčí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky nehoda, krimi, Ohrozim, Prostějovsko, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.