středa 1. května 2024 Svátek práce

Řidič historické motorky skončil v nemocnici po bouračce s protijedoucím autem

S historickou motorkou se sajdkárou havaroval v neděli po polední třiašedesátiletý řidič. Zhruba půl kilometru před Malým Hradiskem na Prostějovsku vyjel v zatáčce do protisměru a srazil se s protijedoucím seatem. Motorkář byl z místa nehody převezen do nemocnice. Provoz byl na místě řízen kyvadlově.

Nehoda se stala na silnici mezi obcemi Okluky a Malé Hradisko. „Řidič historického motocyklu IMZ-Ural nepřizpůsobil rychlost jízdy a v prudké pravotočivé zatáčce přejel částečně do protisměru. Tam se střetl s levou přední částí protijedoucího seatu,” řekl prostějovský policejní mluvčí František Kořínek. Osmadvacetiletý řidič seatu nemohl střetu zabránit. „Při nehodě řidič motocyklu utrpěl zranění, se kterým byl převezen do Olomoucké nemocnice,” sdělil mluvčí a doplnil, že ke zranění dalších osob nedošlo. 

Škoda se vyšplhala na sto deset tisíc korun. Alkohol byl podle policie u obou řidičů vyloučen. „Přestupek řidiče motocyklu jsme vyřešili na místě uložením pokuty v příkazním řízení,” dodal mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie Prostějov

Štítky nehoda, motorka, policie, zranění, sajdkára, krimi

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.