pátek 3. května 2024 Alexej

Jedna z úřednic na prostějovském magistrátu měla pozitivní test na koronavirus

Hygienici potvrdili nákazu novým typem koronaviru u jedné úřednice odboru životního prostředí prostějovského magistrátu, která je nyní v domácím léčení. Její kolegyně dočasně pracují ze svých domovů. Magistrát požádal veřejnost, aby při vyřizování záležitostí spadajících pod tento odbor přednostně využívala elektronickou poštu nebo podatelnu magistrátu. Řekla to dnes mluvčí radnice Anna Kajlíková.

Nakažená pracovnice magistrátu byla v kontaktu s člověkem, u kterého testy již dříve prokázaly nákazu covid-19. Úřednice proto preventivně pracovala z domova, stejně jako její kolegyně. Jejich kancelář byla poté vydezinfikována. „Po zjištění pozitivního testu u naší pracovnice jsme opět kontaktovali územní pracoviště hygieny. Vzhledem k tomu, že trasování probíhá dva dny zpětně a v této době byly již všechny pracovnice na home office, nebylo potřeba přijmout další opatření,“ uvedla Kajlíková.

Dobrovolně se nechaly na covid-19 testovat tři pracovnice magistrátu, jejich výsledky jsou negativní. Agenda odboru životního prostředí je podle Kajlíkové průběžně vyřizována. „Je však vhodné, a lidem jsme to také doporučili, aby z hlediska opatrnosti při vyřizování svých záležitostí patřících do věcné působnosti tohoto odboru použili po dobu deseti dnů přednostně elektronickou komunikaci a pro fyzická podání použili podatelnu magistrátu. Toto opatření bude trvat do 12. srpna včetně,“ upozornila Kajlíková.

V Olomouckém kraji nyní týdně přibývají desítky potvrzených nákaz novým koronavirem. Přírůstky jsou výrazně vyšší než v předchozích týdnech. Ministerstvo zdravotnictví v Olomouckém kraji eviduje od začátku pandemie celkem 1071 potvrzených nákaz covid-19.

Autoři | Foto Jesenická nemocnice

Štítky ČR, koronavirus, správa, Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.