sobota 4. května 2024 Květoslav

Muž napadl a škrtil ženu, která ho na ulici vyfotila při močení

Z přečinu výtržnictví a přečinu vydírání podezírají koničtí policisté třiatřicetiletého muže z Konice. Těchto skutků se měl podezřelý dopustit 17. července dopoledne v Konici. Na ulici nedaleko centra města začal muž močit. Když ho u toho vyfotila čtyřicetiletá žena, vrhl se na ni s cílem fotografie smazat. Ženě se nakonec podařilo utéct.

„Muž se měl dopustit neslušnosti tím, že močil na veřejně přístupném místě v bezprostřední blízkosti centra města. Při tom byl vyfotografován čtyřicetiletou ženou. Žena mu kromě vyfotografování také jeho jednání vyčetla a sdělila mu, že věc oznámí na policii. To se muži nelíbilo a ženu zahrnul nadávkami a hrozbami a požadoval smazání fotografií. Verbální útok muže rychle přešel do fyzického napadení, kdy měl ženu škrtit, přičemž se pokoušel telefonu zmocnit. Ženě se podařilo telefon ubránit a po chvíli se vysmekla a utekla. Při napadení utrpěla lehké zranění,“ říká k napadení policejní mluvčí František Kořínek.

Ve věci je konáno zkrácené přípravné řízení. V případě prokázání viny a odsouzení podezřelému hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až čtyři léta.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky policie, konice, močení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.