úterý 30. dubna 2024 Blahoslav

Prostějovské léto letos proběhne později, na místě budou zavedena mimořádná opatření

Letošní jedenáctý ročník kulturní akce Prostějovské léto proběhne kvůli koronavirové krizi později, než obvykle. Vzhledem k nezbytným hygienickým opatřením budou na navíc místě zavedena různá opatření.

 „Veřejnost přijímá tyto akce velmi pozitivně. V letošním roce se však vyskytly mimořádné okolnosti, z důvodu zajištění bezpečnosti všech účastníků i návštěvníků kulturních akcí. Již na první koncert připravujeme maximálně možná opatření,“ říká náměstkyně primátora Milada Sokolová.

Ministerstvo zdravotnictví vydalo s účinností od 27. července 2020 mimořádné opatření jako prevenci vzniku a rozšíření onemocnění COVID-19 zakazující konání hromadných kulturních akcí s účastí více než 1000 osob ve stejný čas na stejném místě. Toto opatření se nevztahuje mimo jiné na hromadné akce konané ve stavebně členěných areálech, v jejichž případě se zakazuje účast přesahující ve stejný čas 1 000 osob, koná-li se akce převážně ve venkovních prostorech, a to v každém z oddělených (lze i mobilní zábranou, např. přenosným plotem) sektorech areálu s tím, že je celý areál rozdělen do nejvýše pěti oddělených sektorů, z nichž každý má svůj vstup z venkovních prostor a účastníci nemohou jinak přecházet mezi sektory. Odstup mezi osobami v sousedních sektorech musí být alespoň 4 metry. (Mimořádné opatření ministerstva zdravotnictví ze dne 23. 7. 2020, čl. I, odst. 1., bod c)

Vzhledem k tomu, že předpokládaná účast na jednotlivých akcích Prostějovského „babího“ léta bude patrně více než 1000 osob, je nezbytné přikročit k zásadnímu opatření: „Je třeba plochu náměstí rozčlenit pomocí mobilních zábran na sektory se samostatnými vstupy. Na akci konanou v termínu 13. 8. 2020 - Večer s Helenou Vondráčkovou, dále na koncert Hany Zagorové dne 26. 8. 2020 a koncert No Name 27. 8. 2020, bude vytvořeno několik sektorů (jeden s kapacitou 1000 návštěvníků). Počítáme s tím, že sektory budou od sebe vzdálené čtyři metry, v každém z nich bude umístěno samostatné mobilní WC i samostatné občerstvení,“ popisuje náměstkyně Sokolová.

Návštěvníci proto při vstupu do daného sektoru dostanou identifikační náramek v barvách svého sektoru. Na místě bude také zajištěna ostraha.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto prostejov.eu | Zdroj prostejov.eu

Štítky festival, Prostějov, léto, koronavirus

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.