neděle 5. května 2024 Klaudie

Muž tvrdil, že chce jít synovi příkladem. Již podruhé mu vyšel pozitivní test na pervitin

V pondělí si 44letý muž vyslechl sdělení podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykových látek. Začátkem července ho policie kontrolovala při silniční kontrole a provedla pozitivní test na pervitin. Ačkoli s výsledkem testu muž nesouhlasil, lékařské vyšetření výsledek potvrdilo. Muž přijel autem na obvodní oddělení, aby si vyslechl sdělení podezření z výše uvedeného činu a krátce na to, mu policisté opět provedli test na drogy, který vyšel opět pozitivně.

"Na návštěvu obvodního oddělení podezřelý muž přijel automobilem a ke své smůle byl krátce po odjezdu opět kontrolován. A situace se opakovala - test ukázal přítomnost látek amphetamin/metamphetamin, muž užití pervitinu popřel a dobrovolně se podrobil odbornému lékařskému vyšetření," sdělil policejní mluvčí František Kořínek.

Další jízdu mu policisté zakázali. Pro své jednání je podezřelý z přestupku podle zákona o silničním provozu. Za ten mu hrozí pokuta 2 500 až 20 tisíc korun a zákaz činnosti na dobu od šesti měsíců do jednoho roku,

Muž byl poprvé zadržen policí v sobotu 4. července 2020 krátce po půlnoci, kdy ho policisté kontrolovali v centru města Němčice nad Hanou. „Provedenou zkouškou u muže policisté detekovali látky amphetamin/metamphetamin. S výsledkem testu řidič nesouhlasil a přiznal pouze užití jednoho jointu marihuany asi před dvěma měsíci. Dále uvedl, že se částečně živí jako řidič a také, že chce být dobrým příkladem pro svého syna, proto by nikdy před jízdou drogy neužil. Na výzvu policistů se pak dobrovolně podrobil odbornému lékařskému vyšetření ke zjištění ovlivnění zakázanými látkami. Lékařské vyšetření ke smůle otce a řidiče přítomnost zakázaných látek potvrdilo," doplnil mluvčí Policie ČR.

Vzhledem k trestní minulosti muže (i drogové), tento výsledek pro policisty velikým překvapením nebyl. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky pervitin, test, policie, drogy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.