neděle 5. května 2024 Klaudie

Prostějovské školy dostanou před začátkem školního roku od města bezmála 400 litrů desinfekce

Bezmála čtyři stovky litrů desinfekce vydá před začátkem školního roku základním a mateřským školám prostějovská radnice, která chce tímto způsobem školským zařízením pomoci zajistit bezpečný provoz v době pandemie koronaviru. Zástupci škol si desinfekční prostředky vyzvednou příští týden v pondělí. Sdělil to primátor František Jura.

Prostějovským školám bude ze zásob města vydáno 385 litrů desinfekce, která hubí viry a bakterie. „Aktuálně máme k dispozici více než 900 litrů desinfekce, část tedy chceme dát do škol a pomoct tak školským zařízením zajistit hygienickou bezpečnost žáků a pedagogů,“ uvedl Jura.

O rozdělení desinfekce prostějovským školám rozhodla bezpečnostní rada města. „Vydána bude mateřským, základním školám a reálnému gymnáziu, tedy zařízením, která zřizuje město Prostějov,“ podotkl primátorův náměstek Jan Krchňavý.

Od 1. září děti nebudou muset ve školách povinně nosit roušky. Zavedou se jen tehdy, když se zhorší epidemilogická situace. Ve školních budovách bude k dispozici desinfekce, kterou si školáci a učitelé budou moci aplikovat na ruce. Sníží se tak riziko přenosu koronavirové nákazy.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, školy, koronavirus, správa, Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.