pondělí 29. dubna 2024 Robert

Aktualizace semaforu: Olomouc a Prostějov v prvním stupni pohotovosti

V druhém oranžovém stupni rizika nákazy novým typem koronaviru jsou po dnešní aktualizaci tzv. semaforu ministerstva zdravotnictví vedle Prahy nově okresy Beroun, Kladno, Kolín, Praha-východ a Uherské Hradiště. Okresy Olomouc a Prostějov jsou na semaforu zelené, to znamená první stupeň ohrožení, pro který zatím nejsou vydaná žádá omezení.

V pěti oranžových okresech, kde začíná komunitní přenos nákazy, bude od pondělí 14. září podobně jako nyní v hlavním městě omezena otevírací doba stravovacích zařízení. Restaurace a bary budou muset mít každý den zavřeno mezi půlnocí a 6:00.

Do zeleného stupně pohotovosti, který značí výskyt nákazy bez komunitního přenosu, se nově posunuly regiony napříč republikou s výjimkou slezských. Místo dosavadních deseti je takových oblastí 40. „Nejzatíženějšími regiony jsou Praha a Středočeský kraj, kde se objevuje počátek komunitního šíření. Ohniska nákazy evidujeme také v ostatních regionech, kde jsou však zdroje nákazy dohledatelné a virus se nešíří komunitně," uvedl v tiskové zprávě ministr zdravotnictví Adam Vojtěch.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Ministerstvo zdravotnictví ČR

Štítky semafor, koronavirus, Olomouc, Prostějov, nákaza, covid-19, mapa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.