středa 1. května 2024 Svátek práce

Řidička nezastavila stopaři. Ten jí ze vzteku kamenem rozbil okno

Dvacetiletý opilý muž po cestě z oslavy kamenem rozbil zadní okno projíždějícího auta. Incident se stal po tom, co mu projíždějící řidička nechtěla zastavit, ale z opatrnosti zpomalila, když kolem něj projížděla. Muž si zpomalení vyložil jako výzvu k nastoupení a začal se dobývat do auta, načež řidička opět zrychlila.

Incident se stal u obce Výšovice, odkud šel muž ze soukromé oslavy pěšky do Prostějova. „Notně zmožen alkoholem se pokusil zastavit projíždějící automobil Mitsubishi ASX. Čtyřiadvacetiletá řidička zcela pochopitelně neměla zájem si takového pasažéra do vozidla pustit, ale aby nedošlo k dopravní nehodě, raději při průjezdu kolem něho výrazně zpomalila,” popsal okolnosti František Kořínek z prostějovské policie. 

Mladík si podle jeho slov vyložil zpomalení jako zastavování, proto se pokusil otevřít dveře u spolujezdce. „Žena však z obavy přidala a z místa odjela. To mladíka mělo rozčílit tak, že ze země vzal kámen a po vozidle ho vší silou mrštil. Trefil okno pátých dveří, které se tím rozbilo a vysypalo,” řekl Kořínek a dodal, že muž poté utekl směrem k obci Dobromilice. 

Přivolaná policie opilého muže našla dle popisu v Dobromilicích, odkud ho převezla na obvodní oddělení. Tam se k činu přiznal. „V současnosti tak čelí trestnímu stíhání pro podezření z přečinu poškození cizí věci. Za ten mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok. A pochopitelně také povinnost způsobenou škodu vyčíslenou na patnáct tisíc korun uhradit,” doplnil mluvčí. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky krimi, opilý, vztek, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.