čtvrtek 2. května 2024 Zikmund

Neměl roušku v obchodě, personál na něj zavolal městskou policii

Do jednoho z prostějovských supermarketů vyjížděli včera odpoledne prostějovští strážníci. Kvůli zákazníkovi bez roušky je přivolal personál obchodu. Muž se strážníkům přiznal a své jednání zdůvodnil tím, že je astmatik. Astmatici však žádnou výjimku nemají, proto hlídka muže poučila. 

Když strážníci přijeli na místo, muž už byl venku. „Na místě byl zkontaktován zaměstnanec bezpečnostní agentury, který hlídce označil muže nacházejícího se před prodejnou," řekla mluvčí Městské policie Prostějov Terea Greplová. Osmatřicetiletý muž, který se na místě přiznal, je prý astmatik. „Hájil se tím, že je astmatik a tím pádem roušku nosit nemusí. Hlídkou poučen, že astmatici zatím žádnou výjimku nemají," sdělila mluvčí. 

Muž je nyní podezřelý z přestupku proti zákonu o ochraně veřejného zdraví. Věc byla předána k dořešení příslušnému orgánu. 

Výjimku z povinnosti nosit roušku mají momentálně děti do dvou let věku, pedagogičtí pracovníci v mateřské škole, žáci prvního stupně ZŠ, hospitalizovaní pacienti nebo třeba řidiči hromadné dopravy. Kompletní seznam výjimek je dostupný na webu Ministestva zdravotnictví ČR.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky roušky, koronavirus, nařízení, strážníci, Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.