čtvrtek 2. května 2024 Zikmund

Žena si pujčila přes milion korun, závazky nesplácela. Nyní jí hrozí až osm let vězení

Prostějovští kriminalisté řeší případ 46leté ženy, která si napůjčovala přes milion korun v celkem deseti různých bankovních i nebankovních společnostech. V žádostech o půjčky záměrně zamlčela své další finanční závazky. Teď čelí obvinění z podvodu.

Kriminalisté zahájili trestní stíhání 46leté ženy  včera a sdělili jí obvinění ze dvou trestných činů. Podvod a úvěrový podvod. „Prověřováním zjistili, že od měsíce října roku 2016 do konce roku 2017, uzavřela obviněná celkem 14 smluv o poskytnutí úvěrů a zápůjček s 10 bankovními a nebankovními společnostmi," uvedla policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Obviněná v žádostech záměrně nepřiznala důležité informace, které se týkaly jejich dalších finančních závazků, tedy  konkrétně toho, že splácí již dříve uzavřené úvěry a půjčky. „S ohledem na svůj příjem nebyla schopná dostát závazků, které jí ze smluv vyplývaly a proto je nesplácela a neuhradila. Poskytovatelům úvěrů a finančních prostředků způsobila celkovou škodu něco málo přes 1 040 000 Kč," doplnila Miluše Zajícová.

Ženě nyní hrozí osmiletý trest odnětí svobody, a to především s ohledem na výši způsobené škody.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky půjčky, peníze, krimi, Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.