pondělí 29. dubna 2024 Robert

Šatny pro mládež na prostějovském zimním stadionu vyjdou na miliony. Město schvaluje další dotaci

Mladí prostějovští hokejisté se nejspíše dočkají nových šaten na domácím zimním stadionu. Kromě zázemí bude součástí také ošetřovna a vrátnice. Ke čtyřicetimilionové dotaci z ministerstva plánuje kraj přispět další dva miliony korun. Rada města po svém jednání doporučila přijetí dotace městskému zastupitelstvu.

„Předmětem veřejné zakázky, o které jsme již informovali, jsou stavební práce na výstavbě šatnového zázemí pro mládež. Jedná se o šatny se sociálním zázemím, vrátnici, ošetřovnu a propojení se stávajícím zimním stadionem dle projektové dokumentace,“ vyjmenoval primátor města Prostějova František Jura a doplnil, že Statutární město Prostějov předložilo v květnu 2020 žádost o dotaci z rozpočtu Olomouckého kraje na spolufinancování vybudování šaten.

Město poté získalo návrh smlouvy o poskyntnutí dotace, kterou schválilo krajské zastupitelstvo. Nyní se čeká na schválení ze strany prostějovského zastupitelstva. „O přijetí této dotace a schválení smlouvy o poskytnutí dotace je oprávněno rozhodnout Zastupitelstvo města Prostějova a to na návrh Rady města Prostějova,“ řekl Jura s tím, že na akci již městu byla poskytnuta ministerská dotace ve výši 40 milionů korun.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto DSP Prostějov

Štítky dotace, Prostějov, zimní stadion, šatny, rekonstrukce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.