pondělí 29. dubna 2024 Robert

Městská policie na Dušičky posílí hlídky

Prostějovská městská policie preventivně posílí hlídky v období Dušiček. Důvodem této preventivní akce je omezení krádeží přímo na hřbitově, ale také z aut, ve kterých lidé často nechávají různé tašky, které zloděje lákají.

V období Dušiček městská policie nejčastěji řeší vykradená auta, ve kterých lidé nechají pohozené tašky. „Občany budou strážníci přímo na místě upozorňovat na případné nedostatky. Není totiž v silách policie uhlídat všechna vozidla ponechaná na přilehlých parkovištích.  Již pouhé ponechání tašky s bezcenným obsahem ve vozidle, může v potenciálním zloději vzbudit touhu ji získat,” říká mluvčí Městské policie Prostějov.

Krádeže se ale odehrávají také přímo na hřbitově. „Stává se, že osoba je do úklidu tak zabraná, že si nevšímá svých odložených věcí, a ty se pak stávají snadnou nástrahou pro pachatele, který takové situace velice rád využije,” upozorňuje Greplová a nabádá občany k větší obezřetnosti. 

Podle Greplové však není v silách strážníků ohlídat vše. Návštěvníky hřbitova tak budou zejména upozorňovat na případné nedostatky, například zmíněné zapomenuté tašky v autě.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto unsplash.com

Štítky Dušičky, Památka zesnulých, strážníci, Prostějov, hřbitov, prevence, kontrola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.