pondělí 29. dubna 2024 Robert

Advent v Prostějově bude bez kluziště a kulturního programu, trhy by se rušit neměly

Prostějovská radnice kvůli epidemii koronaviru omezila předvánoční program v centru města, jehož součástí letos nebudou kulturní akce ani mobilní kluziště. Primátor František Jura je však pozitivní a říká, že neztrácí naději v umístění alespoň několika stánků na náměstí T. G. Masaryka.

Vánoční atmosféru města podle Jury zřejmě dokreslí pouze stánky, malé vánoční stromky a vánoční strom na náměstí T. G. Masaryka. „Epidemiologická situace je taková, jaká je. Z úst nejvyšších představitelů ČR i epidemiologů zaznívají odhady, že zpřísněná hygienická opatření budou trvat nejspíše až do Vánoc. Z tohoto důvodu jsme se rozhodli, že nebudeme riskovat plýtvání veřejnými finančními prostředky, a proto stavět kluziště ani objednávat kulturní program letos nebudeme," uvedl primátor.

Trhy se rušit nebudou

Radnice nechá v centru Prostějova postavit aspoň stánky, které nabídne k pronájmu prodejcům vánočních ozdob, perníků, svíček, výrobků z keramiky, kožešin a dalších řemeslných výrobků. Radnice nevyloučila možnost vypsání výběrového řízení na dodavatele mobilního kluziště po Novém roce, pokud to vývoj epidemie umožní.

„Také věříme, že děti z mateřských škol využijí možnosti tradičně nazdobit své malé stromky na náměstí, i když jich bude méně, protože děti ze základních škol bohužel zůstávají doma. A pochopitelně počítáme také s rozsvícením vánočního stromu i ozdobami na osvětlení. Bohužel bez doprovodného programu," uvedla náměstkyně primátora Milada Sokolová.

Olomouc se zrušením programu vyčkává

Vánoční trhy se připravují také v Olomouci. Organizátor řeší případnou změnu kulturního programu pro případ, že i v závěru roku bude platit zákaz zpěvu. Pokud budou platit omezení pro volnočasové a kulturní aktivity, tak z programu vyškrtne koncerty i kluziště.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto prostejov.eu

Štítky zábava, kultura, Vánoce, Prostějov, kluziště, trhy, koronavirus, epidemie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.