sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

Senior vyměnil na procházce poníka za láhev slivovice. K manželce se vrátil s opicí

Kuriózní rozuzlení měla pátrací akce v okolí Dřenovic na Prostějovsku. Čtyřiasedmdesátiletý muž odešel na procházku s poníkem, domů se ale nevrátil. Nakonec byl nalezen v příkopu s 1,8 promile alkoholu. Poníka totiž vyměnil za láhev slivovice, kterou posléze vypil. Po důchodci několik hodin pátrali policisté ze dvou krajů.

Událost se stala 21. listopadu. „Po 20 hodině jsme přijali oznámení od oznamovatelky, že její manžel odešel z domu na procházku s poníkem toho dne v patnáct hodin a ještě se nevrátil,“ začal popisovat netradiční případ policejní mluvčí František Kořínek.

„Na procházky s poníkem prý chodí běžně, ale většinou jen v okolí bydliště a dosud se vždy vrátil,“ řekl Kořínek. I vzhledem k věku pohřešovaného zorganizovali policisté pátrací akci. Kromě policistů z Prostějovska se účastnili i psovodi z olomouckého ředitelství či policisté z Jihomoravského kraje.

Nalezen byl v příkopu

Před jednadvacátou hodinou se začala celá věc rozplétat. Mezi obcemi Dřevnovice a Chválkovice na Hané byl v silničním příkopu nalezen senior, který odpovídal popisu pohřešovaného.

„Policistům sám sdělil, že do příkopu spadl poté, co byl oslněn protijedoucím vozidlem,“ pravil policejní mluvčí s tím, že pátrání bylo v ten moment odvoláno.

Vliv na pád do příkopu měl zřejmě také požitý alkohol. „Provedenou dechovou zkouškou u zjevně opilého muže změřili policisté hodnotu 1,8 promile alkoholu v dechu,“ potvrdil Kořínek.

Sám přiznal, že koně vyměnil za láhev slivovice a tu potom vypil

„Třešničkou na dortu celého případu pak bylo zjištění, kam se poděl poník a kde muž přišel k alkoholu. Jak sám přiznal, koně vyměnil za láhev slivovice a tu potom vypil,“ prozradil.

„Po vyšetření na místo přivolanými záchranáři byl muž vrácen k manželce a akce byla ukončena,“ zakončil netradiční případ František Kořínek.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky poník, slivovice, senior, příkop, pátrání

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.