sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

Kvůli poplašeným zvířatům napadl svého souseda. Ovladač od dronu mu hodil do rybníka

Policie uzavřela případ, který se stal 7. září v Němčicích na Hané. Čtyřiatřicetiletý muž pořizoval fotografie své rodiny prostřednictvím bezpilotního dronu. To se ale nelíbilo jednomu ze sousedů, který v rozčílení z poplašeného zvířectva pilota dronu fyzicky napadl.

Sedmapadesátiletý chovatel svého souseda napadl potom, co dron přelétl nad jeho zahradou a poplašil chovaná zvířata. Jedno z nich na zranění posléze uhynulo. 

„Při potyčce došlo k pádu ovladače dronu na zem, čehož útočník využil a ovladač hodil do blízkého rybníka. Za ovladačem poté hodil i box s příslušenství k dronu. Majiteli přístroje tím způsobil škodu vyčíslenou na bezmála 11 tisíc korun. Ke zranění osob při fyzickém napadení nedošlo," uvedl František Kořínek, mluvčí prostějovské policie.

Policisté věc prověřovali pro podezření z přečinu poškození cizí věci. Prověřování bylo ukončeno ve zkráceném přípravném řízení, v jehož rámci se útočník zavázal škodu na zařízení nahradit. Let dronem policisté pro podezření z porušení leteckého předpisu k dořešení postoupili příslušnému úřadu pro civilní letectví.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky drony, krimi, sousedi, Přostějovsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.