sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

Muzeum a galerie Prostějov zve na kreativní odpoledne v pravěku

Nakreslit dinosaura, mamuta nebo jiného pravěkého tvora, budou mít příležitost malí i velcí návštěvníci Muzea a galerie v Prostějově. U příležitosti výstavy Cesty do pravěku aneb ve stopách Zdeňka Buriana, se 19. ledna chystá kreativní odpoledne.

Výstavou následovníků Zdeňka Buriana provede Petr Modlitba, jeden z autorů vystavených děl a zakladatel Volného sdružení výtvarníků PAS (Paleoart – Art and Science), který je velkým obdivovatelem tohoto Mistra paleorekonstrukce. „Řeč bude nejen o jeho díle, kterým nesmazatelně vtiskl několika generacím svoje představy o zmizelých světech, ale účastníci kreativního odpoledne společně nahlédnou i za oponu tohoto nevšedního oboru a zjistí, co vše je potřeba znát k tomu, aby člověk mohl vytvořit věrohodný obraz dávno zaniklého světa.“ říká Soňa Provazová, ředitelka Muzea a galerie v Prostějově.

Nejmenší návštěvníci pak mohou získané informace využít a pod vedením Petra Modlitby nakreslit pravěkého tvora podle svých představ.

Pracovníci muzea však upozorňují, že na kreativní odpoledne je nutné se předem objednat.  Kapacita je omezená. Rezervovat svá místa můžete přímo na e-mailu muzea info@muzeumpv.cz. Vstupné je 50 Kč na osobu, doprovod dítěte je zdarma. Kreativní odpoledne se bude konat 19. ledna od 15:30 ve výstavních sálech Muzea a galerie v Prostějově, náměstí T. G. Masaryka 2.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto MMPv | Zdroj prostejov.eu

Štítky Prostějov, muzeum, galerie, dinosauři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.