sobota 20. dubna 2024 Marcela

Řidiče posilněné marihuanou prozradil orientační test

Správní orgán bude v následujících dnech řešit případy dvou řidičů, kteří měli pozitivní orientační testy na návykové látky.

Prvního zastavila policejní hlídka pár minut po deváté hodině v obci Mořice u čerpací stanice, když řídil osobní vozidlo značky Fiat. Test na alkohol byl negativní, ale opačný výsledek měl test na návykové látky, který byl pozitivní na kanabisové látky. Policistům 27 letý muž sdělil, že předchozí den látku užil. V nemocnici se podrobil lékařskému vyšetření s odběrem biologického materiálu. O dvacet minut později policisté zastavili stejně starého řidiče vozidla Škoda Felicia v obci Dobrochov, kterému vyšel pozitivní orientační test na stejné návykové látky jako předchozímu řidiči. Také on přiznal barvu, že předchozího dne marihuanu kouřil. S odběrem biologického materiálu souhlasil a policisté ho převezli na vyšetření do nemocnice. Oběma jsme zadrželi řidičský průkaz a v jízdě dál pokračovat nemohli.   

Hodnocení článku je 28 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Prostějov, marihuana, Olomouc, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Tomáš Příbramský

Paní Dušková, trošku si pročtěte legislativu, trošku si přečtěte o drugwipe5 a jeho problémech a trošku biologie můžete přidat. Poté opravte ten titulek. Orientační test nemohl prozradit řidiče posilněné marihuanou! To může až krevní test.. Orientační test je opravdu pouze ORIENTAČNÍ a pozitivní výsledek může vyjít i člověku který třeba v životě nehulil trávu! Inteligentní policista, řidiči po takovém testu ani neodebere ŘP a pouze ho odveze na krev, pokud tedy nejeví zjevné známky ovlivnění. Akorát podporujete svou neznalostí tyhle bláboly a ještě se nestydíte to přes nějaké rádoby médium posílat dál. A navíc je to fakt k smíchu informovat o 2 takových případech ???? vsadím se že v Praze je jich 100ky to je na každodenní reportáž na titulní straně ne?

středa, 30. prosince 2020, 20:58

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.