čtvrtek 18. dubna 2024 Valérie

Žena vstoupila Chevroletu přímo do jízdy

Ve čtvrtek 7. ledna 2020 před osmou hodinou ranní jel pětapadesátiletý řidič s automobilem Chevrolet kolem linkového autobusu stojícího v zastávce v Krasické ulici v Prostějově. Z autobusu vystoupila dvaatřicetiletá žena, která se ihned rozhodla přejít komunikaci, na kterou však vstoupila zpoza autobusu přímo před projíždějící automobil.

Řidič tak již neměl šanci střetu zabránit a ženu přední částí vozidla porazil. Při střetu žena utrpěla lehké zranění, se kterým byla převezena do prostějovské nemocnice. Ke zranění dalších osob ani ke škodě na majetku nedošlo. Alkohol u řidiče i chodkyně policisté vyloučili provedenými dechovými zkouškami. Přesné příčiny, okolnosti i míra zavinění dopravní nehody jsou předmětem dalšího policejního šetření.

Upozornění Policie ČR: Uvedená situace je velice nebezpečná a z pohledu řidiče se jí prakticky nedá zabránit. Většinou se jí dopouštějí děti, ale jak se včera v Prostějově ukázalo, ani dospělí se nechovají vždy úplně obezřetně. Pro chodce při ní může jít i o život a je vždy ten ohroženější, proto by se měl vždy před vstupem do vozovky přesvědčit, že tento krok je bezpečný (a to bez výjimky vždy a při vstupu zpoza jakékoli překážky). Na druhou stranu, řidič by měl vždy při objíždění autobusu v zastávce, či nějaké jiné překážky na komunikaci případnou neopatrnost chodců raději předvídat a zpomalit rychlost jízdy.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Prostějov, nehoda, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.