pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Sigma remizovala s Prostějovem

Olomouc a Prostějov sehrály napínavé hanácké derby v osmnáctém kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY, přestože mezi nimi byl jen jednobodový rozdíl v tabulce.

Osmnácté kolo FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY nabídlo také hanácké derby mezi Olomoucí a Prostějovem. Přestože obě mužstva dělily od sebe tři příčky v tabulce, rozdíl mezi nimi byl jeden jediný bod. Obě mužstva měla tedy o motivaci postaráno.

Opatrný úvod duelu okořenilo v 19. minutě hostující „eSKáčko“ dlouhou střelou. S tou však neměl domácí gólman Macík větší potíže. Olomouc odpověděla o deset minut později. Na Šípův centr z leva nejlépe zareagoval Jakub Přichystal a hlavou dostal míč za záda Luďka Vejmoly. Hosté se do konce poločasu pokusili vyrovnat, ani jedna z kombinací před šestnáctkou svatyni domácích vážnějším způsobem neohrozila.

Po změně stran obě mužstva vystřídali, Sigma po třech, Prostějov po jednom hráči. Úvod druhé půli na míči dominovali Orli, jenže před branku se moc nedostávali. Domácí zahrozili v 67. minutě. Zlatohlávek však Vejmolovu branku netrefil. Čtyři minuty před koncem základní hrací doby Prostějovské znovu zastavil slovenský brankář ve službách Sigmy, který se blýskl precizním zákrokem. Naopak celek z Androva stadionu využil příležitost a po faulu na Fialu se z penalty prosadil Tomáš Zlatohlávek.

Svěřenci Augustina Chromého tak ukončili sérii šesti zápasů bez vítězství. Příležitost získat další tři body budou moci v neděli 19. března od 17 hodin v Karviné.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto SK Sigma Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.