sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

Rada města Prostějova rozhodla, že služba Senior taxi bude nadále provozována v Prostějově

Město Prostějov vypsalo veřejnou zakázku na poskytování služby SENIOR TAXI, která bude trvat tři roky od 1. září 2023 do 31. srpna 2026.

Cílem této zakázky je poskytnout zvýhodněnou přepravu seniorů ve věku 65 let a starších, kteří mají trvalé bydliště v prostoru města Prostějova. Služba je zaměřena na dopravu seniorů například do nemocnic, poliklinik, ordinací obvodních a odborných lékařů, poboček České pošty, úřadů, náměstí T. G. Masaryka, hřbitovů a sociálních zařízení. Jízdy budou možné v pracovních dnech v časovém rozmezí od 6:30 do 14:30 hodin. Tato oblíbená služba je žádoucí zachovat a provozovat i nadále, jak uvedl primátor František Jura. Předpokládaná hodnota zakázky činí 3 868 000,00 Kč bez DPH na celé tříleté období.

Město Prostějov již od roku 2015 poskytuje tuto službu seniorům. Dosud byl poplatek za jednu jízdu stanoven na 20 Kč pro seniory, přestože náklady pro město výrazně vzrostly. Náměstkyně primátora Marcela Župková zdůraznila, že při výběrovém řízení budou zohledněny faktické náklady na tuto službu a cílem je zachovat seniorům taxi službu, aniž by byli zatěžováni nadměrnými náklady.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto archiv MMPv

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.