čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Prostějov nemá nouzi o zájem médií. Kvůli přepadení Kvitové volají ze CNN i světových agentur

Přepadení tenistky Petry Kvitové dostalo jinak poklidný Prostějov s necelými 50.000 obyvateli do zorného pole předních světových médií. O okolnosti útoku na tenisovou hvězdu v jejím prostějovském bytě se zajímala například proslulá americká zpravodajská stanice CNN i světové agentury. Policie po pachateli loupežného přepadení tenistky stále pátrá.

V jednom kole byl minulý týden po přepadení Kvitové mluvčí prostějovské policie František Kořínek. "Byla to mediální smršť, kterou jsem ještě nezažil a možná už nikdy nezažiju. O tuto kauzu je celosvětový zájem," řekl ČTK Kořínek, v jehož telefonu se minulý týden ozvali pracovníci CNN a několika dalších amerických televizních stanic i světových agentur, jako jsou například AP či AFP. "Telefonátů byly denně desítky," podotkl Kořínek.

Naopak novináři z okolních zemí se o přepadení tenistky Kvitové příliš nezajímali. "Zřejmě přebírali zprávy. Volaly hlavně velké světové agentury," uvedl Kořínek, podle kterého zájem médií o případ loupežného přepadení Kvitové postupně slábne.

Dvojnásobnou wimbledonskou vítězku Kvitovou přepadl neznámý muž minulý týden v úterý ráno v jejím prostějovském bytě. Při potyčce jí pořezal levou ruku, ve které tenistka drží raketu. Kvůli závažnosti poranění se Kvitová podrobila téměř čtyřhodinové operaci poraněných šlach na všech prstech a dvou nervů. Rekonvalescence potrvá několik měsíců. Na turnaje se bude moci vrátit nejdříve ve druhé polovině příštího roku.

Policie zahájila pátrání po pachateli a zveřejnila jeho podobiznu. Policisté už dostali od lidí desítky informací. "Kriminalisté na tom usilovně pracují a vyhodnocují všechny poznatky, kterých se sešlo větší množství," uvedl Kořínek, podle kterého policie zatím nebude vyšetřování dál komentovat. O právní kvalifikaci zatím nebylo rozhodnuto. "Na pátrání po pachateli to ale nemá vliv," dodal Kořínek.

Podle policie je pachatelem muž přibližně ve věku 35 let, 180 centimetrů vysoké štíhlé postavy, světlé barvy pleti. Má hnědé oči, na hlavě měl světlou bekovku, na sobě měl světle hnědou bundu a přes rameno tašku. Policie se v této souvislosti obrátila s žádostí o pomoc na svědky, kteří minulý týden v úterý od 8:00 do 9:00 procházeli nebo projížděli okolím Jezdecké ulice. Vyzývají také řidiče s kamerou ve vozidle, kteří v uvedené době projížděli ulicemi Dolní, Jezdeckou, Ječmínkovou či Studentskou. Případní svědci se mohou na policii obrátit osobně nebo prostřednictvím linky 158.

Čtěte více:

Autoři | Foto By Michal Klajban (Own work) [CC BY-SA 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], via Wikimedia Commons

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.