čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Zloděj si pro převoz lupu zavolal taxíka. Důvtipný řidič ho zavezl přímo před policejní stanici

Mladý muž z Prostějova, který se rozhodl loupit v nedaleké obci, využil k převozu na místo a následnému odvozu s lupem vskutku netradiční dopravní prostředek – zavolal si taxíka.

Muž si zavolal taxíka v pondělí krátce před půlnocí. Nechal se zavést z Prostějova do nedaleké obce, kde z vozidla vystoupil a požádal řidiče, aby na něj chvíli počkal. Za zhruba dvacet minut řidiči zavolal, aby pro něj přijel na nepříliš vzdálené místo od toho, kde taxík stál.

"Zde na něho již čekal, ale nově sebou měl benzínovou elektrocentrálu, dvacetimetrový prodlužovací kabel, 11 lahví alkoholu a jiné drobné věci. Po naložení věcí do vozidla zákazník řidiče požádal o převezení na udanou prostějovskou adresu," řekl policejní mluvčí František Kořínek.

Dvaadvacetiletý taxikář správně vytušil, že muži tyto věci nenáleží, a tak ho i s nákladem zavezl místo na požadovanou adresu, k policejní služebně. Tam si ho už převzali policisté.

"Při výslechu se muž přiznal, že věci odcizil ze stavební buňky a nákladního automobilu z volně přístupné zahrady. Hodnota odcizených věcí byla vyčíslena na 7 350 korun. Dalším šetřením policisté zjistili, že podezřelý muž byl v dubnu loňského roku pro obdobné jednání rozhodnutím Okresního soudu v Prostějově pravomocně odsouzen k trestu odnětí svobody se zkušební dobou do prosince 2017," dodal Kořínek.

Muži nyní hrozí pobyt za mřízemi na období šest měsíců až tři léta.

Čtěte více:

Autoři | Foto Wikipedia Commons

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.