pátek 26. dubna 2024 Oto

Policisté odchytávali v polích volně pobíhajícího koně, pak pátrali po jeho majiteli

Ve čtvrtek 29. června zažili policisté na Prostějovsku kuriózní případ. Mezi Kostelcem na Hané a Stařechovicemi odchytávali volně pobíhajícího koně.

Policisté dostali echo o volně pobíhajícím koni na linku 158. Policisté následně koně vypátrali v poli za hřbitovem v Kostelci na Hané. 

„Asi osmiletého valacha policisté odchytli a díky spolupráci s místním chovatelem ho umístili do ohrady. Poté zahájili pátrání po majiteli koně. Díky osobní a místní znalosti se jim podařilo zjistit odkud, a jak kůň utekl. Postupným rozšiřováním perimetru pátrání se policisté propracovali až k chovateli v obci Lhota u Konice," řekl policejní mluvčí František Kořínek.

Následnou kontrolou policisté zjistili, že se ve výběhu chovatele nachází ještě dva koně stejné rasy a jsou opatřeni stejnou ohlávkou. Kontrolou výběhu pak zjistili, že dráty elektrického ohraníku byly v jednom místě porušeny spadenou větví,kůň toho tak mohl využít a utéct.

„Po zkontaktování chovatelka potvrdila, že se jedná o jejího koně a valacha jménem Gumbel si krátce po patnácté hodině v Kostelci na Hané převzala," dodal Kořínek.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.