čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Ve třech dnech tři sražení chodci v Prostějově. Naposledy řidička srazila desetiletou dívku

Během třech dnů došlo v Prostějově ke třem střetům aut s chodci. Přitom všichni přecházeli po vyznačeném přechodu. Poprvé srazil osobní automobil chodkyni, o den později náklaďák zavadil zrcátkem o sedmnáctiletou dívku a při poslední nehodě byla zraněna desetiletá holčička.

O nehodě osobního auta a chodkyně, která se stala ve čtvrtek jsme vás informovali v tomto článku. Žena se při nehodě zranila a musela být převezena do nemocnice.

K další nehodě došlo v pátek, tentokrát v ulici Vápenice. "Nákladní automobil řízený osmašedesátiletým řidičem se z dosud přesně nezjištěných příčin pravým zrcátkem střetl se sedmnáctiletou dívkou, která na přechod vstoupila z pravé strany," uvedl tiskový mluvčí policie František Kořínek. Zraněnou dívku záchranáři převezli do prostějovské nemocnice.

Poslední nehoda proběhla opět v Olomoucké ulici. V sobotu odpoledne na přechodu pro chodce u křižovatky na Vojáčkově náměstí srazila třiašedesátiletá řidička desetiletou dívku. Ta přecházela přes přechod z levé strany a po střetu upadla na kapotu a čelní sklo vozu. "Při střetu utrpěla zranění, se kterým byla převezena do Fakultní nemocnice v Olomouci. Výše způsobené hmotné škody na vozidle byla předběžně vyčíslena na 20 tisíc korun," dodal Kořínek. Řidičce hrozí odnětí svobody až na jeden rok.

Autoři | Foto PČR

Štítky srážka, zranění, chodci, prostějov, přechod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.