čtvrtek 18. dubna 2024 Valérie

Při požáru rodinného domu v Přemyslovicích zemřel mladý muž

Při nočním požáru malého rodinného domu v Přemyslovicích na Prostějovsku zemřel muž a jedna další osoba byla zraněna. Hasiči a policisté dnes od rána na místě zjišťují příčinu požáru. Výše vzniklé škody zatím nebyla vyčíslena, řekl mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

„Bohužel jedné osobě se z hořících prostor nepodařilo včas dostat do bezpečí a po provedeném průzkumu v jedné z místností nalezli hasiči muže bez známek života. Druhá osoba z domu před plameny unikla, zraněná skončila v péči zdravotníků záchranné služby," uvedl Hošák.

Požár rodinného domu v Přemyslovicích byl hasičům nahlášen v sobotu krátce před 22:00. „Dle informací se valil hustý kouř ze střechy a z místností byly pozorovatelné zuřivé plameny," řekl Hošák, podle kterého oheň zasáhl budovu o rozměru pět krát deset metrů.

Na místo požáru postupně přijelo šest jednotek hasičů. Při zásahu museli hasiči z půdy domu vynést slámu, kterou plameny ještě nezachvátily. „Prozatím není známa příčina vzniku požáru. Dům byl dle vlastníka odpojen od elektrické energie. Během dopoledních hodin se na místo dostaví rovněž statik pro posouzení stavu objektu po požáru," dodal Hošák.

Autoři | Foto pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.