pátek 19. dubna 2024 Rostislav

FOTO/VIDEO: Na dálnici z Vyškova na Olomouc hořel odpoledne kamion

Požár nákladního automobilu dnes odpoledne uzavřel dálnici D46 mezi obcemi Drysice a Brodek u Prostějova ve směru na Olomouc. Doprava je u Drysic odkloněná. Uzavírka potrvá do pozdních večerních hodin, řekl policejní mluvčí Libor Hejtman.

Požár kamionu byl hasičům nahlášen krátce po 15:00 a už se jej podařilo zlikvidovat. „Řidič i spolujezdec stačili z vozidla vystoupit a nejsou zranění," uvedl Hejtman.

Policie dálnici D46 u Drysic ve směru na Olomouc uzavřela, aby hasiči mohli požár uhasit a ohořelý kamion byl poté odtažen. Na dálnici se ve směru od Brna na Prostějov začala tvořit dlouhá kolona automobilů, která v 17:00 podle informací Ředitelství silnic a dálnic ČR měřila šest kilometrů.

„K místu společně s profesionální jednotkou požární stanice Prostějov vyjely také dobrovolné jednotky Brodek u Prostějova a Němčice na Hané, mezikrajskou výpomoc zajistila jednotka profesionální požární stanice Vyškov. Hasiči pro prvotní lokalizaci využili pět hasebních proudů, postupně k účinnějšímu hasebnímu efektu využili také smáčedlo. Nákladní vozidlo převáželo velkoformátové papírové role. Během požáru došlo k úniku provozních kapalin na komunikaci, část ropných látek také vzplanula. Hasičům se zhruba po půl hodině podařilo požár lokalizovat a o poté pokračovali v dohašování již menších ohnisek a celkovém ochlazení vyhořelého torza nákladního vozidla," řekl mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

Policie proto dálnici D46 v místě požáru na více než hodinu zprovoznila aspoň v jednom pruhu, zhruba v 18:00 byla ale ve směru na Olomouc opět uzavřena, by mohl být náklad přeložen do náhradního nákladního automobilu. „Uzavírka předběžně potrvá pět hodin," uvedl Hejtman. Z informací ŘSD vyplývá, že kolony se na dálnici mezi Vyškovem a obcí Drýsice zatím netvoří.

Autoři | Foto HZSOL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.