čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Cizinec překročil na dálnici D46 rychlost o více než 70 kilometrů v hodině. Na řidiče byl vydán v Itálii zatykač

Policisté zadrželi na dálnici D46 na Prostějovsku pětapadesátiletého cizince, který se svým autem překročil maximální povolenou rychlost o více než 70 kilometrů v hodině. Policisté zjistili, že na muže byl v Itálii vydán evropský zatykač. Po osobním vozidle Audi, ve kterém muž jel, zase pátrá policie německá.

Cizince zadrželi policisté prostějovského dopravního inspektorátu v úterý. Řidič se s Audi řítil směrem na Prostějov rychlostí 182 kilometrů za hodinu, v úseku je přitom nejvyšší povolená rychlost 110 kilometrů v hodině. „Policisté vozidlo Audi dojeli a s pomocí světelného nápisu vyzývajícího k následování hlídky s ním sjeli na exitu 26 mimo dálniční těleso. Při následné silniční kontrole policisté zjistili, že na řidiče byl v Itálii vydán evropský zatýkací rozkaz," uvedl policejní mluvčí František Kořínek.

Řidiče, který má trvalý pobyt v ČR, proto policisté zadrželi a nasadili mu pouta. „Dalším šetřením na místě policisté zjistili, že automobil typu Audi Q7 je také v pátrání. Po vozidle v hodnotě 2,5 milionu korun ho vyhlásila policie německá," doplnil Kořínek.

Muže pak policisté předali Krajskému státnímu zastupitelství v Brně k vydávacímu řízení. Kradené auto bylo zajištěno a bude vydáno oprávněnému vlastníkovi. Cizinci navíc hrozí ve správním řízení pokuta za přestupek.

Autoři | Foto pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.