úterý 23. dubna 2024 Vojtěch

AKTUÁLNĚ: Hasiči v kraji mají plné ruce práce s následky silného větru

V průběhu sobotního dne vyjíždí jednotky hasičů po celém kraji k následkům silného větru, který řádí po celý den v Olomouckém kraji.

„Výjezdy v souvislosti s větrem řeší hasiči od sobotního rána, nicméně intenzita výjezdů mírně narostla po poledni a výrazně stoupla po sedmnácté hodině. Hasiči vyjeli už ke čtyřem desítkám událostí. Jde především o popadané stromy a větve na komunikacích a drátech elektrického vedení. Nejvíce zasaženou lokalitou je Šternbersko," řekla mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková.

Hasiči odstraňovali spadlý strom na železniční trať ve Šternberku, nedaleko obce Kozlov pak stromy spadly na dálnici. V době příjezdu hasičů ležely přes jeden jízdní pruh. Po dobu kácení dalších stromů, které byly nad dálnici nakloněny, byla dálnice asi na 15 minut uzavřena.

„Hasiči také řešili několik uvolněných střešních krytin. V Hlubočkách se uvolnily čtyři plechy na střeše bytového domu, v Radvanicích vítr podfoukl rovnou plechovou střechu, kterou hasiči zajistili pytli s pískem, ve Výmyslově se uvolnila krytina na římse domu ve výšce asi 15 metrů, v Přerově na budově gymnázia se na střeše uvolnil plech," popsala Hacsiková.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.