pátek 26. dubna 2024 Oto

Zloděj ukradl obraz vystavený v nákupní galerii. Vyřezal ho z rámu a odnesl si ho

V sobotu 10. března došlo v nákupní galerii v centru Prostějova ke krádeži uměleckých děl. Zloděj tam ukradl jeden obraz, který vyřezal z rámu, a druhý poničil. Policisté už pachatele dopadli, muž se k činu přiznal.

Muž ukradl obraz o rozměru 45 x 60 cm s názvem „V lese" tak, že ho vyřezal z rámu. Obraz stejného rozměru s názvem „Evoluce" se mu již nepodařilo odcizil, dílo však poškodil. „Celý incident i s pachatelem byl zaznamenán kamerovým systémem. Policisté věc na místě zadokumentovali a odjeli ji zpracovat administrativně. Přibližně za dvě a půl hodiny jsme přijali oznámení, že pachatel se vrátil na místo činu a byl zadržen," řekl policejní mluvčí František Kořínek.

Po opětovném příjezdu na místo policisté zjistili, že zadrženým je pětapadesátiletý muž z obce na Prostějovsku. Ten se k činu doznal a policisté u něj také nalezli odcizený obraz. Provedenou dechovou zkouškou u muže byla naměřena hodnota 2,45 promile alkoholu v dechu. Muž byl policistům již známý z dřívější doby. V uplynulých letech už si ve vězení pobyl, a to v délce celkem 10 a 6 měsíců.

Muž je nyní podezřelý z krádeže. V případě prokázání viny mu jako recividistovi hrozí pobyt za mřížemi o délce 6 měsíců až tři léta.

Autoři | Foto pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.