pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Muž neplatil nájem, před vystěhováním ukradl snubní prsteny i televizi

V obci Alojzov na Prostějovsku došlo v pátek 4. května v jednom z rodinných domů ke krádeži, přitom pachatelem byl muž, který byl v domě v podnájmu. A protože byl tento muž už v minulosti odsouzen za krádež, tak ho nyní můžou čekat až tři roky ve vězení.

Muž v domě, ve kterém bydlel, neplatil nájem a vypadalo to, že si bude muset hledat nové bydlení. K tomu se nakonec sám rozhodl, při balení svých věcí si ale s sebou vzal i televizi a počítačový monitor, tedy věci patřící majitelům domu. „Touto krádeží způsobil škodu vyčíslenou na 7 500 korun. Provedeným šetřením policisté zjistili, že věci muž prodal do jednoho z prostějovských bazarů. Tam se je podařilo také zajistit a mohly být vráceny majitelům,“ uvádí mluvčí policistů František Kořínek.

Majitelé domu poté zjistili, že jim chybí i jejich snubní prsteny, k jejich krádeži se muž následně přiznal. „Podezřelý uvedl, že je odcizil již dříve, koncem dubna. Odcizením prstenů byla majitelům způsobena škoda vyčíslena na 9 tisíc korun. Prsteny se zajistit dosud nepodařilo,“ dodává Kořínek.

Nebyla to první krádež, které se tento muž dopustil. Už v minulosti byl v podmínce právě za krádež a také za porušování domovní svobody. Tentokrát už mu ale hrozí, že bude muset do vězení. „S přihlédnutím k uvedené recidivě hrozí pachateli trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta,“ doplňuje policejní mluvčí.

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky krimi, krádež, Alojzov, Prostějovsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.