pátek 19. dubna 2024 Rostislav

PŘEHLED: Provoz na D46 byl po sérii nehod obnoven

Provoz na dálnici D46 v Prostějově a u nedalekých Držovic ve směru na Olomouc od úterního rána blokovaly nehody, kvůli kterým byl na dvou místech dálnice na dlouhé hodiny zastaven provoz. Policie dopravu odkláněla na vedlejší silnice. Provoz na dálnici byl v místě nehod do podvečera postupně obnoven. Před Prostějovem se kvůli nehodám na dálnici odpoledne vytvořily několikakilometrové kolony aut.

Kamion nedobrzdil a narazil do kolony aut, D46 na Olomouc bude do večera uzavřená

Nejprve byla ráno uzavřena dálnice D46 u Držovic. Krátce před osmou hodinou ranní se tam stala nehoda nákladního a dvou osobních aut. Vozidla se srazila v úseku, kde se kvůli pracím na silnici tvoří kolony. „Řidič kamionu se podle prvotního šetření nevěnoval dostatečně řízení, nestihl dobrzdit před kolonou a narazil do dvou osobních aut. Kamion se převrátil na bok. Na místě byly zraněny tři osoby. Dva řidiči osobních aut byli převezeni do prostějovské nemocnice. Spolujezdkyně jednoho z nich byla letecky převezena do Fakultní nemocnice v Olomouci," uvedl policejní mluvčí František Kořínek.

Na dálnici D46 se srazily dva kamiony, vysypal se náklad a došlo ke zranění

Kolem poledne se pak na 24. kilometru dálnice D46 v Prostějově srazily dva nákladní vozy. „Jeden zůstal napříč silnice, z druhého se vysypal náklad. Při nehodě došlo ke zranění," uvedla mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková.

Kvůli vyšetřování nehod a odklízení havarovaných automobilů byla dálnice uzavřena. Až před pátou odpolední byl obnoven provoz levým jízdním pruhem D46 u Držovic a zhruba půl hodiny poté byla zprůjezdněna dálnice i v Prostějově. Následně ale byla kolem šesté večerní D46 u Držovic zase přechodně uzavřena kvůli vyprošťování převráceného kamionu.

Na dálnici D46 ve směru na Olomouc havaroval ráno motorkář, v místě se tvořily kolony

Dopravu na D46 u Prostějova navíc téměř na stejném místě komplikovala již od půl šesté ráno nehoda motocyklisty, který havaroval zhruba o kilometr dále v místech, kde je omezený provoz kvůli pracím na silnici. Policisté po nehodě zavedli kyvadlový provoz v jednom jízdním pruhu, kolem sedmé ráno byla dálnice plně průjezdná.

Pětatřicetiletý motocyklista utrpěl lehké zranění, byl přepraven do Fakultní nemocnice v Olomouci. Alkohol vyloučila dechová zkouška. Místo bylo na několik minut zcela neprůjezdné. Podle ŘSD se ve směru na Vyškov vytvořila zhruba osmikilometrová kolona a v opačném směru čtyřkilometrová.

Autoři | Foto HZSOL, PČR

Štítky nehoda, D46, dálnice, Olomouc, Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.