pátek 26. dubna 2024 Oto

Z klasické policejní kontroly v obci se vyklubala honička. Řidič totiž neměl řidičák a byl zfetovaný

V sobotu 2. června kontrolovala policejní hlídka řidiče v obci Dobromilice. Narazili na řidiče, který před nimi začal újíždět a pak se po svých snažil útéct. Neměl totiž řidičák a nabíc byl zfetovaný.

Vozidlo jelo od místního pohostinství směrem k obci Hradčany. „Policisté chtěli vozidlo za pomoci světelného nápisu „STOP“ zastavit, ale řidič byl jiného mínění a na znamení nereagoval a začal ujíždět směrem na Vřesovice. Před výjezdem z obce Hradčany odbočil vpravo. Po celou dobu jízdy byl řidič peugeotu světelným i zvukovým zařízením vyzýván k zastavení," popsala policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Řidič navzdory upozorňování pokračoval dál slepou ulicí. Na jejím konci zastavil vozidlo, vyskočil z něj a začal utíkat pryč směrem do centra obce. Před hlídkou, která ho neustále pronásledovala, se snažil ukrýt ve křoví. Policisté, kteří moc dobře věděli, kde muž je, ho vyzvali, aby vylezl z křoví a šel k nim. Muž tedy nakonec uposlechl.

„Policisté zjistili, že muž nebyl majitelem řidičského oprávnění a pro provedeném orientačním testu na návykové látky bylo zjištěno, že je pod jejich vlivem, protože výsledek byl pozitivní. Řidič se přiznal, že den předtím požil pervitin," popsala prohřešky mluvčí Zajícová.

Nakonec skončil na policejní služebně, kde byly provedeny další nezbytné úkony. Muž se dopustil jednání, kterým porušil ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích a zákona o některých přestupcích.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky policejní kontrola, pervitin, Dobromilice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.