čtvrtek 18. dubna 2024 Valérie

Ve čtvrtek je Světový den dárců krve. Například v Prostějově nabídnou dárcům i upomínkové předměty

Čtrnáctý červen je již tradičním Světovým dnem dárců krve a zařízení napříč světadíly v tento den projevují uznání všem dobrovolným dárcům. Výjimkou není ani Nemocnice Prostějov, člen skupiny AGEL, která ve čtvrtek 14. června nabídne mimořádné zpestření odběru všem příchozím dárcům krve. Připraveno bude nejen slavnostní občerstvení, ale i upomínkové předměty.

„Medicína jde neustále kupředu, roste počet léčebných metod a jsme dnes schopni zachránit i pacienty, kteří by v minulosti neměli šanci přežít. V řadě případů je to ale právě krev, která je nezbytná k záchraně lidských životů. Proto každému dárci patří velký dík za každé jedno darování, a to nejen v Den dárců krve. Oficiální svátek ale samozřejmě chceme spolu s našimi dárci oslavit, a tak jsme pro ně připravili zajímavé dopoledne s občerstvením i dárky,“ prozrazuje Monika Říhová, vrchní sestra hematologicko-transfuzního oddělení Nemocnice Prostějov, s tím, že na oslavy Světového dne dárců krve jsou do prostějovské nemocnice zváni jak na pravidelní dárci, tak i prvodárci.

Zájemci mohou k odběrům přicházet ve čtvrtek 14. června od 6 do 8 hodin, a to na hematologicko-transfuzní oddělení Nemocnice Prostějov. Zde získá každý dárce k odběru občerstvení a upomínkový předmět. K odběru je potřeba se objednat na čísle 582 315 210 nebo e-mailem na transfuzka.evid@npv.agel.cz.

 „Nesmírně si ceníme zejména prvodárců, které tímto srdečně zveme k návštěvě. Obecně jsme ale rádi za jakoukoliv pomoc, například i pouhou propagaci dárcovství krve - ať už mezi spolupracovníky, rodinnými příslušníky, nebo přáteli. Takto nám mohou pomoci například i ti, kteří sami darovat krev nemohou,“ uzavírá Monika Říhová.

Tisková zpráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.